Stranden på Norsta Auren, Fårö, Sverige

Sveriges 9 bästa sandstränder

Sveriges 9 bästa sandstränder

Hela topplistan – Sveriges bästa sandstrand 2017

[su_list icon_color=”#ebd149″]

  1. Norsta Auren, Fårö
  2. Sandhammaren, Skåne
  3. Sudersand, Fårö
  4. Beddingestrand, Skåne
  5. Skanör, Skåne
  6. Tylösand, Halland
  7. Haväng Yngsjö, Skåne
  8. Mellbystrand, Skåne
  9. Östra Stranden, Skåne

[/su_list]

Norsta Auren, Fårö

[su_custom_gallery source=”media: 3997,3996,3995″ link=”lightbox”]
Norsta Auren (Även: Norsta Aurar) är en lång Svensk sandstrand som ligger avskilt på norra delen av Fårö.

Norsta Aurens strand börjar några hundra meter väster om Fårö fyr och är lång – ganska exakt 4 km lång. Norsta Auren är ödslig, vild och exotisk. Stranden har stora sanddynor som sträcker sig långt ut mot havets kant. Många solar nakna och man kan också träffa på badande svenskar vandra nakna längs med vattnet.

Stranden har en fin vit-gul sand som känns lyxig och nästan tropisk under våra fötter. Under de varmaste svenska sommardagarna glömmer vi snabbt att vi är kvar i vårt normalt kalla och lite gråa land.

Det går att cykla så gott som hela längden av stranden vilket gör den till ett populärt cykelresmål. Framförallt sätter många cyklister Norsta Auren som slutdestination och avnjuter ett välförtjänt bad efter en lång cykeltur. Varför inte slänga av sig cykelbyxorna helt och doppa sig naken. Ingen här tittar snett om du vill prova på livet som nudist en stund.

Det är just att stranden ligger avskilt och aningen otillgängligt som lockar mest. Det känns exotiskt, spännande och aningen osvenskt. Det tillsammans med den generösa längden, de vackra vyerna och den lyxiga sanden gör Norsta Auren till vår vinnare av Sveriges bästa sandstrand.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *